O nas

 
Okolica_3.JPG

Škofja Loka

nosi v sebi neskončno zgodb, že več kot 1.000 let. »Naša hiša«, kot jo imenujem že od otroških let, pa prav tako. V svoji skoraj 300 letni zgodovini je bila hiša, ki dominira na levem bregu Selške Sore, znana pod več domačimi imeni; Stara prajerca, pri Moharju, pri Ogrinu. Doživela je mnogo prezidav in zamenjala vrsto lastnikov (pivar, trgovec s platnom in župan, trgovka z vinom, zidarski mojster…). V hiši so bila skladišča vina, piva, platna, vinotoč in stanovanja …. do današnjih dni, ko je vsebina hiše zopet pisana.


ceh stran.JPG

Moja družina

je v hiši prisotna že skoraj sto let. Iz vseh naštetih razlogov, predvsem pa zato, ker imam Škofjo Loko in hišo preprosto rada, sem se odločila, da postanem del turistične zgodbe in ju na ta način približam obiskovalcem.
Lastniki smo notranjost hiše skozi leta odgovorno obnovili, kmalu pa načrtujemo še zunanjo obnovo, s katero se bo polepšala tudi veduta Škofje Loke.

Vhod v hišo je zgoraj. V prvo nadstropje, kjer so apartmaji, se boste spustili navzdol po stopnicah.


Tej posebnosti hiše je posvečena kitica v stari »loški himni«:
Že v Prajerci ta stari zreš pravi umotvor,
takoj si v tretjem štuku, brez de bi šou kej gor.


Recepcija_03_Jana Kuhar.JPG

Dobrodošli

V spoštovanju do zgodovine in loških rokodelcev sem apartmajem vdihnila vsebino cehovstva, ki je v Škofji Loki prisotno že od sredine 15. stoletja.

S prijaznim povabilom,

Neja Jerneja Šimenc
vaša gostiteljica